Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/cpcorg/public_html/tmp/latinica/_tmpl_konekcija.php on line 12
 Crnogorska Pravoslavna Crkva - Drugi pišu | Vaš WEB preglednik je zastario i možda neće prikazati valjano sadržaje ove stranice (ZATVORI)

Pocetna

web dizajn crna gora
 
- zvanični sajt -
english  †  ћирилица  †  kontakt

- Drugi pišu -

Str. od 1

____________________________________________________________

Autor: Prof. dr Novak Kilibarda
Postavljeno: 15. 01. 2011.

Razoran udarac Crnoj Gori

Kada je prošlog decembra predsjednik Crne Gore, gospodin Filip Vujanović razgovarao s predsjednicima parlamentarnijeh stranaka o nominaciji novoga premijera, čuo se prijedlog da nova Vlada Crne Gore ukloni s planine Rumije gvozdenu crkvu koja je nezakonito postavljena... Poslije ovijeh šturo nabrojanih činjenica, otvara se pitanje kako je Vlada Crne Gore mogla dozvoliti srpskom mitropolitu Amfilohiju da gvozdenom crkvom uputi razorni udarac u harmoničnost življenja multietničke sredine i viševjerske stabilnosti barsko-ulcinjskog kraja. Da ja imam pravo da postavim to pitanje pokazaće slijedeće činjenice...

Više...     

____________________________________________________________

Autor: Prof. dr Milenko A. Perović
Postavljeno: 19. 06. 2010.

Volio bih da su Crnogorci u Srbiji „ugroženi“ kao Srbi u Crnoj Gori

Crnogorci su u Srbiji postali glavna skala na mjernom instrumentu „srpskih“ frustracija zbog katastrofalnog puta na koji su srpski narod gurnule njegove nepromišljene avanturističke „elite“. Te intelektualne i političke „elite” ove zemlje stalno i iznova raspiruju neshvatljivu netrpeljivost prema Crnogorcima, ma đe bili, kao i prema samostalnoj Crnoj Gori.

Više...     

____________________________________________________________

Autor: Blažo Sredanović
Postavljeno: 03. 06. 2010.

Stambeni problem Filermose

Kao glavni razlog za premještanje Filermose, poslanik DPS-a, Aleksandar Bogdanović, navodi potpuni izostanak hodočasnih posjeta ovoj relikviji u Plavoj kapeli i da je treba premjestiti u pećinu iznad Cetinjskog manastira, jer je taj prostor mističan i pogodan za hodočašće. Najveća vrijednost ove rijetke relikvije je u njoj samoj, a ne u mjestu đe je izložena.

Više...     

____________________________________________________________

Autor: Dr Čedomir Bogićević
Postavljeno: 06. 01. 2010.

Crna Goro, prijestole zemaljske slobode...

Mir Božji, Hristos se rodi! Ovaj nebeski poklič slobodarskog naroda u zemlji crnih brda i svakog njenog sina i odive prolama se stoljećima i odliježe ne samo zemaljskim šarom nego i diljem kosmosa. Zar kralj Vladimir, vladar i svjetitelj dukljanski, nije svoj tron, ognjište i narod branio sopstvenom glavom pod svetim vijencem što ga je Gospod krunisao. Zar nije, upravo on, učvrstio savez između Boga i svoga naroda, koji ga nije ostavljao uprkos teškim iskušenjima.

Više...     

____________________________________________________________

Autor: Prof. dr Radovan RADONjIĆ
Postavljeno: 15. 09. 2000.

FORTITER IN RE, SUAVITER IN MODO

"Odvažno u činu, blago u načinu!"

Ova poznata maksima antičkih mudraca najzad ima sljedbenika i u Crnoj Gori: utkana je, bez predrasuda i bez ostatka, u sam logos Crnogorske pravoslavne crkve. Vjekovni stub crnogorske duhovnosti i državnosti, tako prepoznatljiv po svom iskonskom etosu i timosu, svekoliku svoju misiju temelji na toj filozofemi. Samo tom strategijom, Crnogorska pravoslavna crkva je mogla da se uzdigne iz pepela i vrati svojim korijenima.

Više...     

____________________________________________________________

Str. od 1

NovoSaopštenjaMultimedijaUstrojstviDokumentaIstorijaLučindanKalendarBogoslovljeDrugi pišuCrkvena omladinaDijaspora

Copyright © 2010. Crnogorska pravoslavna crkva. Sva prava zašticena. Webmaster.
Sa blagoslovom Njegovog Blaženstva Arhiepiskopa Cetinjskog i Mitropolita Crnogorskog Mihaila.

 


Cetinjski Manastir

CRKVENI KALENDAR ZA 2018.
Januar Februar Mart
April Maj Jun
Jul Avgust Septembar
Oktobar Novembar Decembar
 

Loading
Najnovije vijesti  (sve vijesti)
Autor: J.P.
Postavljeno: 11. 07. 2016.

Zločince će Bog nagraditi po zaslugama

Mitropolit Mihailo poslao je gradonačelniku Srebrenice i Reisu Islamske zajednoce BiH pismo koje će biti javno pročitano u Potočarima, na obilježavanju 21 godine od stradanja civila u Srebrenici.

Više...   

Ustav CPC
Ustav Crnogorske pravoslavne crkve

Novi broj "Lučindana"

Lučindan br. 48

Nađite CPC na:


CPC on YouTube CPC on Scribd CPC on Face Book

Spoljni linkovi